Το Μουσείο είναι προσωρινά κλειστό λόγω εργασιών

Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τα Γαλλικά στρατεύματα στη Φλώρινα

Έκθεση με φωτογραφικό υλικό της Φλώρινας του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου από το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας, το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, καθώς και ντοκιμαντέρ για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο από το Αρχείο της ΕΡΤ.

Η έκθεση εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας.

Οι λεζάντες των φωτογραφιών θα είναι στα ελληνικά και στα γαλλικά, μετάφραση την οποία έχει επιμεληθεί το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλεται ντοκιμαντέρ για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Φλώρινας από τη Διεύθυνση Μουσείου- Αρχείου της ΕΡΤ.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου  Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και τη Στέγη Φιλοτέχνων Φλώρινας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013 και ώρα 20:00 από το Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Christophe Le Rigoleur και το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από 10:00πμ έως 13:00 και 18:00 έως 20:30 κατά τις προαναφερόμενες ημερομηνίες.

ΜΣΤΦ-Κτίριο Εξάρχου

Από το 2006 το Μουσείο στεγάζεται στο νεοκλασικό διατηρητέο κτήριο της οδού Ταγματάρχου Φουλεδάκη, το οποίο αγοράστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και παραχωρήθηκε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας, με απαράβατο όρο να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τη στέγαση του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Στους δύο ορόφους του νέου Μουσείου παρουσιάζονται οι εκθέσεις και οι εκδηλώσεις που οργανώνονται, ενώ στο ισόγειο στεγάζεται η Εικαστική Βιβλιοθήκη του Μουσείου και στο ημιυπόγειο θα λειτουργήσει σύντομα καλλιτεχνικό εργαστήριο, καφέ και πωλητήριο.

Μάθετε περισσότερα