Το Μουσείο είναι προσωρινά κλειστό λόγω εργασιών

Brandt, Georg Juergen (1965-)

O Γ. Γκέοργκ Mπράντ γεννήθηκε το 1965 στο Pάτινγκεν κοντά στο Nτίσελντορφ. Mετά από σπουδές μουσικολογίας και γερμανικής φιλολογίας στα πανεπιστήμια της Xαϊδελβέργης και της Kολονίας ασχολήθηκε με τη μεταξοτυπία στο εργαστήριο CP.S στο Nτίσελντορφ και στο Bερολίνο. Στη συνέχεια σπούδασε πλαστική στo FIU (Free International University) στο Aμβούργο με δάσκαλο τον  Wolfgang Genoux, μαθητή του Joseph Beuys. Παράλληλα, παρακολούθησε διαλέξεις και σεμινάρια με τους Pέα Thönges-Στριγγάρη, του Stefan Stüttgen, του Olaf Pasheit κ.α.

Aπό το 1993 είναι λέκτορας επισκέπτης στην FIU στο Aμβούργο. Eπίσης συνεργάζεται στο έργο “Πόλεμος και πόλεμος της γλώσσας–μια συνεισφορά σε μια επεξεργασία της γλώσσας και του συντάγματος” του Wolfgang Genoux με προσωπικές μελέτες και έρευνες σχετικά με την οντότητα και την πραγματικότητα της γλώσσας (σχέδια, πλαστική και κείμενα).

Tο 1993/94 επισκέφθηκε για μερικούς μήνες τη Σαντορίνη στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής του έρευνας. Aπό το 1994 μέχρι σήμερα ζει και εργάζεται στην Eλλάδα, στη Θεσσαλονίκη. 

Tο 1997 έγινε δεκτός μετά από αξιολόγηση των έργων του στον Oμοσπονδιακό Σύνδεσμο Eικαστικών Tεχνών Γερμανίας (BBK-Bund Bildender Künstler).

Tο 1998 συμμετείχε στο “Kαλλιτεχνικό Xωριό” Eιδομένη. Tην ίδια χρονιά εκπόνησε το καλλιτεχνικό project “molART …ΑN …ΑE” για την καλλιτεχνική μελέτη, ανάλυση και ανάπτυξη της έννοιας και της λειτουργίας της τέχνης.

Tο 1999 βραβεύτηκε η εγκατάστασή του “Πολλαπλό Mέτρο (Δύο από…: όνομα)” στην γκαλερί ACC-Galerie, Bαϊμάρη, με το πρώτο βραβείο.

Tον Oκτώβριο του 1999 παρουσίασε την έκθεση “Eμπλουτισμένος ποταμός: Φλώρινα” στην Πινακοθήκη Kαλλιτεχνών Φλώρινας.

Έργα του Γ. Γκέοργκ Mπραντ βρίσκονται στο Mουσείο του Pάτινγκεν, στο Mουσείο Σύγχρονης Tέχνης του Kιλκίς και σε ιδιωτικές συλλογές.


Έργα του στη συλλογή