Το Μουσείο είναι προσωρινά κλειστό λόγω εργασιών

Μηλώσης, Θέμης Δ. (1942-2003)

Ο Θέμης Μηλώσης γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1942. Αποφοιτεί από το Τμήμα Σχεδιαστών της Σχολής Εργοδηγών και Τεχνικών Βοηθών Κοζάνης το 1965. Την ίδια χρονιά εκδίδει την ποιητική του συλλογή «Η Ενδοχώρα».

Το 1969 παντρεύεται τη Ρήνα Ε. Τυρπένου και αποκτά οικογένεια. Συνεχίζει την ενασχόλησή του με την τέχνη, και τον Σεπτέμβρη του 1976 δίνει την πρώτη του διάλεξη για τα εικαστικά σε εκδήλωση του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης». Τον Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς συμμετέχει σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής-φωτογραφίας του συλλόγου, και το 1978 κάνει την πρώτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής.

Το 1979 γίνεται μέλος της Στέγης Φιλοτέχνων Φλώρινας. To 1986 κάνει την τρίτη του ατομική έκθεση και το 1995 εκλέγεται Πρόεδρος του Δ.Σ. της Στέγης, θέση στην οποία μένει έως το 2002, οπότε και παραιτείται. Ο Θέμης Μηλώσης απεβίωσε στις 19 Ιανουαρίου του 2003.

“…Θέλω να με θυμούνται γι΄ αυτό που κάνω εδώ στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Ο κοινωνικός μου ρόλος είναι πολύ μεγαλύτερος και σημαντικότερος. Και το πιστεύω αυτό που λέω γιατί έχω το γνώθι σαυτόν. Ξέρω το μέτρο μου και αυτό μου έχει επιτρέψει να εξασφαλίσω και τις προσωπικές μου ισορροπίες, οι οποίες είναι αναγκαίες για να ζεις… “


Έργα του στη συλλογή